Hoe werkt het?

In AWeSome Science doen we samen met jongeren onderzoek naar social media. Wat houdt meedoen aan AWeSome Science in? Bekijk het filmpje om te zien hoe het werkt en wat je ervoor terugkrijgt.

AWeSome Science - Hoe werkt het?
AWeSome Science - Hoe werkt het?

Stappenplan

1.

Digitale kennismaking

Zodra je je aangemeld hebt, nemen we contact met je op. We sturen je dan instructies om de m-Path app te installeren. Die app heb je nodig om de avondvragenlijstjes in te vullen. Ook plannen we een afspraak in om kennis te maken via Teams. Dit gesprek zal in de eerste twee weken van januari 2023 zijn. We vertellen je dan wat over het onderzoek en waarom het zo belangrijk is. We vragen aan jou welke social media je gebruikt. Ook checken we of het gelukt is om de m-Path app op je telefoon te installeren. 

2.

Algemene vragenlijst

In stap 2 van het onderzoek krijg je een eerste vragenlijst. Zo krijgen we een algemeen beeld van wie jij bent. De link naar die vragenlijst krijg je via WhatsApp. Het invullen daarvan duurt een kwartiertje. 

3.

100 avondvragenlijstjes

Op 23 januari krijg je ‘s avonds je eerste avondvragenlijstje. Dat gebeurt via een melding op je telefoon vanuit de m-Path app. In totaal krijg je 100 avondvragenlijstjes. Die bestaan uit zo’n 30 korte vragen. Het invullen ervan duurt ongeveer vijf minuten. 

4.

Eindgesprek

Als je wil, kunnen we aan het einde van de 100 dagen nog eens afspreken via Teams. Om na te praten wat je van het onderzoek vond. En als je wil, kunnen we je ook inzicht geven in hoe jij social media gebruikt en ervaart. Misschien ontdek je wel dingen die je niet over jezelf wist.

Krijg ik een beloning?

Jazeker! We hopen natuurlijk dat je vooral mee wil doen om ons en de wetenschap te helpen. Maar we willen je ook belonen voor de tijd die je besteedt aan AWeSome Science.

Je kunt in totaal 120 euro verdienen. Voor het kennismakingsgesprek (stap 1) krijg je vijf euro, voor de vragenlijst (stap 2) krijg je opnieuw vijf euro. Voor elk van de 100 avondvragenlijstjes (stap 3) krijg je één euro. En als je alle 100 vragenlijstjes invult, krijg je ook nog tien euro extra.

Elke week houden we ook de AWeSome Science Loterij. Daarmee kunnen twee deelnemers 25 euro winnen. En hoe meer avondvragenlijstjes je die week hebt ingevuld, hoe groter de kans dat je wint.